Sunday, May 29, 2011

degree life!!

hye semua..di hari yang indah begini izinkan saya bercerita tentang pengalaman saya belajar di semenanjung malaysia for the first time...waaa skema oh ayat ini..ok bermulalah dari bulan january...selepas dapt rsult diploma terus dapat result degree..bila result degree kuar..saya amatlah terkejut tidak terkata..speechless bak kata org putih...sebab tempat yg ditawarkan adalah di johor...OMG apa??..segamat??..aaaaaaaa.....rasa nak nangis semua ada..mintak tuka campus...tidak ada rezeki utk saya tetapi kwn2 saya yg lain ada rezeki...haihh...jeles dan tidak adil...huhu...sedih gila babi ok..last2 saya pergi jugak ke segamat..demi masa depan..first time menjejak kaki ke campus segamat..saya berkata.."waaaaaaaaaaa"....amat berbeza dr campus samarahan..pergi register semua..settle everything dulu...baru pergi kolej...register kolej lahhhh paling leceh bagi saya sebab the process was taking very lonnggg makes me want to pengsan..ouchhh...hot baby...if i not mistaken, ptg baru selesai semua...dapat bilik num z214D at Kolej Zamrud...

ok disini juga detik permulaan saya bertemu dengan kwn baru iaitu roomate saya jugak..3 org..first saya jumpa mira..haha mira lah org pertama sy jumpa before pegi bilik..sbb kami org sesat...so tanya sorang budak..rupa2 nya mira ni roomate saya...then, ain org kedua...dan aini last skali...saya sangatttt gembiira sebab jumpa mereka...mereka baikkk oh dan peneman setia..mereka happy2 orang nya...baik sangat2...saya sayang mereka...dan of course saya rindu mereka sekarang...next, is about my classmates...berckp psl classmates..hanya ada 15 org sahaja disini...

fyi, cmpus segamat baru je bukak course ni...so kita org 1st batch la...kite org sikit sgt..dan alhamdulillah saya dpt menyesuaikan diri dgn mereka..tp masih ada perasaan malu2 lah..antara pengalaman yg plg best bg saya bg semester ini kan..banyak pegi jalan2...kiteorg pegi cameron highlands..best!! awesome..pastu pergi arkib...tidak best!! not so awesome..boringggggg!!...oh ya saya juga join kelab sabah dan sarawak...kami org pegi pulau pangkor, uitm perak, bukit larut dan cameron highlands for the second time...waaaaaa....


sejak saya belajar jauh dr rumah...saya dh pandai berdikari sikit2 la..byk pengalaman baru sy dapat..1st sekali...cuci baju sendiri dalam 2 3 kali seminggu...haha...dulu time blaja dkt samarahan...every weekend bawak balik umah semua baju...sekarang dah tidak huhu..ahhh ambik kau..sgt berbeza...then, makan apa yg ada..kesiann aishh...sgt jarang nak makan yg sedap2...hidup ku bagai di penjara..nang kurus kamek bah!!..bila weekend confirm boringg...jeles tgk org balik umah semua...tp nasib baik ade roomate n levelmate..fuhhhh..dan saya jgk dpt belajar bahasa lain dr negeri lain..bestt ohh...untung ada kawan byk dr negeri yg berbeza...untung sgt ok...hehe...

bdw, environment di segamat amatlah segar amat...berangin oh..sbb hutan...saya suka bilik saya...tpt yg strategik dekat dgn watercooler...almost everyday buat milo 3 in 1...if saya lapar, saya akan buat maggi asam laksa..my favourite ooo...oh ya org di semenanjung kan suka makan pedas...kdg2 sy tidak dpt oh makan..sbb sy memang x pandai makan makanan yg pedass...please say no to hot n spicy2 ahhh..ok last skali...anda kenal hanis zalikha??..hahaha sy pernah jumpa die dkt campus segamat tapiii tidak berkesempatan nak bergmbr dgn die sebab saya maluuu...yes yes kamek tauk..kamek sakai bah..jakunnn nyer!...


oraittt end of my story for the whole 5 months i stayed in uitm segamat, johor...later i story u again ok...daaaa...and sorry lah if my bahasa xlah berapa bagus sgt sebab aalaaa saya org sarawak bah...jarang ckp org KL..."jangan nak ingger sangat lah ah"....bye2...

7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. hehe...terharu saya..

    saya orang pertama comment di sini ye (nada gedik mintak penampar) :D

    hehe..i miss you, fafa

    megi asam la..my favourite!

    hehe..bgus2. all the best for you k :

    ReplyDelete
  3. hehe...honeyyy...
    yeahhh tahniah ok...nanti saya bagi hadiah...haha..
    i miss u tooo honey bunny bee.
    yeah i know that..asam laksa is our favourite...orait u too ok..
    mek takut ngn result..huhu...

    ReplyDelete
  4. hehe...honeyyy...
    yeahhh tahniah ok...nanti saya bagi hadiah...haha..
    i miss u tooo honey bunny bee.
    yeah i know that..asam laksa is our favourite...orait u too ok..
    mek takut ngn result..huhu...

    ReplyDelete
  5. and MassComm UiTM S.A polah event kat Segamat kita ketemu! hahahahha :D wat a small UiTM World! :)

    ReplyDelete
  6. yeahh..mcm x cayak jak mek jumpa ktk...dr jauh mcm kenal jak sora ktk bah..hehe...what a small world..

    ReplyDelete
  7. The corporation don't reply to interviews ask-based publicist for that wedding ring wouldn't promptly reply to a contact looking for opinion "We were not Air Max Shoes quite definately not coast, thus citizens were beached or stuck upon many community islands EDT; 0930 GMT) Saturday, your second day's the weeklong getaway Air Jordan fishing trip the males received organized for quite some time each and every Self-reliance Day time holiday PDT (5 various:25 any"I need to know Ed Hardy exactly what we're exposed to This workout William conducted Monday is called waterbirding, and when many times he ever done it had been any Discount Burberry Cheap indication, the actual knight in shining armor seemed to be enjoying the techniqueThe particular Yellowstone Pond from Billings had decreased just about Only two nike air jordan clearance toes through Friday by reviewing the top 'life was imple', according to the National Conditions ProgramThe result is different high-profile direction incidents recentlyThe actual authentic nike air jordan Yellowstone Stream with Billings had lowered virtually Only two feet by simply Wednesday by reviewing the high 'life was imple', in accordance with the Air Jordan Cheap Country wide Weather conditions Assistance

    ReplyDelete